KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België

MAATVOERING SLOFFEN

 

Deze voet mallen (foto) worden gebruikt nadat de sloffen plat gevilt zijn om de sloffen in model te krijgen. Als de mal erin zit worden de sloffen gedroogd. Daarna in model geknipt en zijn ze klaar. Doordat vilt werkt, zoals krimpen en uitrekken, kunnen de sloffen soms kleiner of groter uitvallen, daardoor doet esgii altijd maatcontrole als ze binnen komen waardoor de maat soms aangepast moet worden.

 

Mal voor de vilten sloffen van MIM


VALLEN DE SLOFFEN VOOR VOLWASSENEN KLEIN OF GROOT?

Voor sloffen kun je uitgaan van de normale schoenmaten. De hoge sloffen zullen wat ruimer vallen dan de lage sloffen. Als je smalle voeten hebt zijn de hoge sloffen van maker "Angel Felting" en "Tova" niet geschikt. Daarnaast zijn de hoge sloffen zijn niet geschikt voor voeten met een hoge wreef. 
Bij sommige sloffen kan het voorkomen dat de sloffen aan de onderkant een sticker hebben met de maat erop die niet overeenkomt met de originele maat. esgii meet alle handgemaakte sloffen na en houdt zich aan de Nederlandse schoenmaat. Daardoor kan de slof net een andere maat hebben dan dat dit origineel heeft.
Bij ongelijke voeten, bij het dragen van de sloffen van de maker MIM gaat het vilt zich naar de voeten vormen. Daarnaast zijn er soms ook halve maten beschikbaar bij de sloffen van MIM, Made in Mongolia en Angel Felting.
Sommige modellen zijn zowel in dames maten als in heren maten beschikbaar. Bij de dames loopt dat tot maat 41. Daarna word maat 42 een herenslof met een herenmal waardoor de sloffen breder zijn. 
 

IK TWIJFEL OVER DE MAAT

Welke maat kan ik het beste nemen? “Soms heb ik maat 37 en soms heb ik maat 38 voor schoenen”. Dan kan esgii het beste advies geven naar aanleiding van een voetomtrek van beide voeten. Dit doe je door de voeten om te tekenen op een A4 papier. Bij voorkeur staand en dat iemand anders uw voeten op het papier omtrekt. 
Dan de voetomtrek opmeten van de grote teen tot de hiel, net zoals op de foto hieronder.
Met een liniaal de exacte afmeting in centimeter zoeken in het tabel hieronder. Bij twijfel stuur dan een email naar info@esgii.nl. Het draagcomfort van de sloffen is verschillend doordat ze van 4 verschillende makers zijn. Bij kleine afwijkingen in de maat kan dat bij het ene model net beter zijn dan bij het andere model.
esgii geeft graag advies!

voetomtrek-esgii-sloffen-pantoffels

Maattabel voetomtrek in centimeters:

 Maat   cm  
 36 22,5
 36.5 23
 37 23,3
 38 23,9
 38.5 24,2
 39  24,5
 40 25,1
 41 25,6
 42 26,5
 43 27
 43.5 27,4
 44 27,8
 45 28,3
 46 29
 47 30
 48  30,5