KIES UW MAAT

000000001


0000000

14 dagen op zicht, ruilen of geld retour.

Levertijd: 1-2 werkdagen *
Verzendkosten *
Pakket: GRATIS!
*binnen Nederland en België

WAT IS VILT?

Vilt wordt gemaakt van wol. Onze viltproducten worden gemaakt van 100% natuurlijke schapenwol. Wol is in Mongolië van oudsher ruim voorradig. Vrijwel nergens ter wereld leven zoveel schapen. De schapen worden op een diervriendelijke manier geschoren. Dan wordt de wol gewassen en gekamd. Vervolgens worden twee lagen wol haaks op elkaar gelegd en met heet sopwater bevochtigd. Hier worden geen chemicaliën voor gebruikt. Door wrijving zullen de vezels draaien en in elkaar haken. Dat is overigens een langdurig proces. Als de wol geverfd wordt dan worden dat met ecologische verf gedaan.
Vilt is in Mongolië een eeuwenoud product, dat onder andere wordt gebruikt om de Gers, de traditionele, ronde tenten te isoleren.

Kaarden-van-de-wol
Foto:@kissmyarts.nl

Vilt is:


Vilt is waterafstotend, maar niet volledig waterdicht.
Vilt is vuilafstotend door de zelfreinigende werking van vilt is het luchten van een vilten product meestal al genoeg. Je kunt eventueel wel afgenomen worden met een koude vochtige doek en het vilt daarna weer droog deppen.
Vilt isoleert goed waardoor het een goede bescherming biedt tegen kou, maar ook tegen warmte.
Vilt sluit niet volledig af doordat vilt ademt heeft het een uitstekende vochtregulerende werking. Daarom is vilt ook erg geschikt om op het lichaam te dragen.
Vilt kan altijd wat gaan pillen, dat zegt niets over de kwaliteit van de gebruikte wol. 

Kan je de vilten sloffen en gebreide sokken wassen?

De sloffen kan je het beste buiten laten "luchten", een nachtje buiten hangen helpt het beste. De sloffen niet in de wasmachine wassen want dan krimpen ze 1 a 2 maten, ook al is het met koud water. De sloffen met de hand wassen (lauw water met wolwasmiddel) kan maar dan kunnen ze ook wat krimpen, met de juiste maat schoenspanner moeten ze enigszins in het juiste model te krijgen zijn. Sokken kan je met de hand wassen met een wolwasmiddel.
 

Verzorging vilten sloffen:

- Verwijder vlekken met een vochtige doek en een beetje wolwasmiddel.
- De sloffen kunnen worden gestofzuigd.
- Klop de sloffen geregeld buiten uit.
- De wol heeft zelfreinigende eigenschappen en ademt. 
- De sloffen met leren zool zijn niet geschikt om mee buiten te lopen.
- Wij adviseren de sloffen niet te wassen, de sloffen kunnen krimpen. Toch wassen? gebruik dan een schoenspanner om te zorgen dat ze in model blijven.

.wat-is-vilt
 

Zie hier gehele collectie sloffen voor Heren!